Oppskriften kommer fra "Austbygde si kokebok"; gode tradisjonelle oppskrifter fra Tinn Austbygd. Skrevet av 5., 6. og 7. klasse Bøen skule.
ingrediensar til eplekake:
4 egg
250 g sukker
250 g kveitemjøl
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 djup tallerken med skrelte eplebitar
fremgangsmåte:
Visp egg og sukker til ekstra stiv eggedosis.
Rør inn mjølet med vaniljesukker, bakepulver og eplebitane.
Hell røra i ei lita langpanne med smurt bakepapir.
ingrediensar til toppings på oldemors eplekake:
50 g smør
100 g sukker
100 g mandlar eller nøtter
2 ss fløte
1 ts vaniljesukker
fremgangsmåte:
Rør alt dette saman til ein passe smørleg røre.
Ha så røra på eplekaka som du har tatt i ei langpanne og steik kaka på nedste rille i omnen i 35 – 40 min på 175 ˚C.
Server ferdig kake med is eller kremfløte.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar