mandag 24. november 2008

Naan brood

Dit is een recept voor 8 naanbroodjes.

Ingrediënten:

500 gr bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel baksoda
1 theelepel zout
1 losgeklopt ei
1 eetlepel gesmolten boter
1 ¼ dl yoghurt
2 ½ dl melk.

Bereiding:


Zeef het meel en doe het samen met bakpoeder, baksoda en zout in een kom. Voeg het ei, de boter en de yoghurt toe. Daarna geleidelijk de melk toevoegen.
Het deeg afdekken met een vochtige doek en 2 uur op een warme plek laten rijzen.
Het deeg daarna ruim 2 minuten doorkneden op een met bloem bestoven werkplek. Verdeel dan het deeg in 8 stukken. Maak er 8 ovalen van 15 cm van, bestrijk ze met water en leg ze met de natte kant naar beneden op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gesmolten boter en bak ze in 8 – 10 minuten in een hetelucht oven op ongeveer 175 ˚C goudbruin.

Eventueel kun je grof gehakte knoflook aan het deeg toevoegen.

Ingen kommentarer: