mandag 24. november 2008

Bitterkoekjes

Ingrediënten:


300 gr amandelen
600 gr suiker
1 eiwit
½ geraspte citroenschil

Bereiding:




Maal de amandelen. Doe dat het liefst in een niet te snel draaiende molen, zodat er niet teveel olie uitgeraspt wordt. Voeg dan 200 gram suiker toe en doe dat nogmaals door de molen. Meng dan de rest van de suiker en de citroenschil door het geheel. Doe er dan voorzichtig zo veel eiwit door dat er een nattig deegje ontstaat. Bedek een bakplaat in zijn geheel met vetvrij bakpapier of met ouwel (als je dat nog kunt vinden). Spuit vervolgens met een spuitzak met gladde spuit kleine bolletjes op het papier. Druk de bolletjes met een vochtige doek een beetje plat. Bak de koekjes in een hetelucht oven op 175 graden in ongeveer 30 minuten bruin en gaar. Laat ze op het papier afkoelen. Blijven de bitterkoekjes als ze afgekoeld zijn nog plakken aan het vel, dan kun je ze loshalen door de onderkant van het papier vochtig te maken.

Ingen kommentarer: