fredag 28. oktober 2011

Honing mosterd pompoensoep

Ingrediënten:
1 kleine pompoen
2-3 wortels
3/4 theelepel zwarte mosterdzaad
1 dl bouillon (groente of kip)
1/2 gesnipperde ui
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel komijn
1/2 theelepel kaneel
1/4 theelepel gember
3/4 cup magere melkpoeder
2 theelepels honing
1 theelepel zout


Werkwijze:
Maak pompoen en wortel schoon, snij in blokjes en kook in water gaar. Tegen het eind van de garingstijd een pan met antiaanbaklaag heet maken en daarin de mosterdzaadjes doen. Deksel erop tot alle zaadjes zijn gepoft. Dan direct beetje bij beetje de bouillon erbij doen en dan de gesnipperde ui. Al roerend koken tot de ui glazig is geworden. Tijdens het koken de kruiderijen afmeten en mengen. Dan bij de bouillon voegen en nog 2 minuten zachtjes laten meekoken. Dit mengsel bij de pompoen-wortelbrei doen. Pannetje even met heet water spoelen en dat gaat mee in de soep. Pureer de soep (evt. met staafmixer als je het niet te glad wilt hebben) en mix de melk en honing er door. Maak op smaak met zout.



Ingen kommentarer: