kake
100 gr sukker
100 gr margarin/smør
4 eggeplommer
100 gr hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 ss melk
marengs
4 eggehviter
200 gr sukker
evt. 100 gr mandler
romkrem
2 eggeplommer
1 ss sukker
1 1/2 ss maisenna
2 dl melk/fløte
8-10 dråper romessens
2 1/2 dl fløte
1 ss sukker
FREMGANGSMÅTE:
Kake
Rør smør og sukker porøst. Rør i eggeplommene. Mel, bakepulver og vaniljesukker siktes i vekselvis med melken. Kle en liten langpanne med bakepapir, fordel deigen jevnt utover. Visp eggehvitene stive, bland i sukker. fordel massen over deigen i formen. Dryss over hakkede mandler, eller mandelflak om ønskelig. Stekes ved 175 grader i ca. 30 til 35 minutter. Avkjøles på rist.
Visp sammen eggeplommer, sukker, mel og melk i en gryte. Kok forsiktig opp. Rør hele tiden. Avkjøles. Smak til med romessens. Blandes med lettsukret stivpisket fløte. Del kaken i to like deler på langs. En del legges på fat med marengsen ned. Ha over romkrem og legg del to oppå, med marengsen opp.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar