fredag 2. april 2021

Jodenkoeken

 Ingrediënten

 

175 gr boter, op kamertemperatuur

140 gr witte basterdsuiker

¼ citroen, rasp

1 tl vanille-extract

¼ tl zout  

½ ei, op kamertemperatuur, losgeklopt

125 gr bloem

125 gr Zeeuwse bloem

2 tl bakpoeder

Werkwijze

Doe boter, suiker, citroenrasp en vanille-extract in een kom en meng het doorelkaar. Voeg het halve ei en de beide bloemsoorten (indien beschikbaar) en het bakpoeder toe en kneed tot een mooi deeg. Verpak in plastic en laat een uurtje rusten in de koelkast.

Oven voorverwarmen op 170 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kneed deeg nog een keertje rustig door en rol uit tot een plak van ongeveer 4 mm. Steek met een ring de koeken uit. Het overblijvende deeg weer doorkneden en uitrollen etc.

Bakken in 14 – 19 minuten goudbruin en gaar en laten afkoelen op een rek.


(recept gekopieerd van Rutger Bakt)



Ingen kommentarer: