Ingrediënten
175 gr boter, op
kamertemperatuur
140 gr witte basterdsuiker
¼ citroen, rasp
1 tl vanille-extract
¼ tl zout
½ ei, op kamertemperatuur,
losgeklopt
125 gr bloem
125 gr Zeeuwse bloem
Doe boter, suiker,
citroenrasp en vanille-extract in een kom en meng het doorelkaar. Voeg het
halve ei en de beide bloemsoorten (indien beschikbaar) en het bakpoeder toe en
kneed tot een mooi deeg. Verpak in plastic en laat een uurtje rusten in de
koelkast.
Oven voorverwarmen op 170 °C
en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Kneed deeg nog een keertje
rustig door en rol uit tot een plak van ongeveer 4 mm. Steek met een ring de
koeken uit. Het overblijvende deeg weer doorkneden en uitrollen etc.
Bakken in 14 – 19 minuten
goudbruin en gaar en laten afkoelen op een rek.
(recept gekopieerd van Rutger Bakt)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar