mandag 18. april 2011

Moscovisch gebak

Deze hoeveelheid is goed voor een springvorm van 22 cm doorsnee
Bereidingstijd: Langer dan een uur


Ingrediënten:
100 gr. boter
100 gr. bloem
25 gr. Maizena of aardappelmeel
5 eieren
100 gr. suiker
beetje zout
evt. 100 gr. rozijnen

Bereidingswijze:
Doe de bloem samen met de maïzena of aardappelmeel in een kom. Voeg de harde, koude boter toe. Snijd deze met een mes in de bloem zeer klein, tot er een kruimelige substantie ontstaat.
Splits de eieren; klop de eiwitten zeer stijf en roer de eierdooiers met de suiker luchtig
Leg op de stijfgeklopte eiwitten eerst het bloem-botermengsel, daarop de eierdooiers met suiker en daarop evt. de rozijnen. (De rozijnen moeten zijn gewassen en gedroogd en in bloem of poedersuiker gewenteld. Dan zakken ze niet direct naar beneden.) Schep het geheel voorzichtig door met een houten lepel of een siliconen spatel.

Smeer de vorm in met boter en stuif er wat bloem in. Klop overtollig bloem uit de vorm. Doe het deeg in de vorm; deze mag maar voor 2/3 gevuld worden. Zet de taart direct in een tot 175
C voorverwarmde oven. Open de oven niet de eerste 20 minuten.
De baktijd is 30 minuten.

Als je rozijnen als vulling gebruikt, moet je de oven ong. 7 minuten op vol zetten voordat je definitief gaat bakken. Dan zet je de vorm in de oven en de temperatuur terug naar 175 graden. Ook dit is om te voorkomen dat de vulling direct naar de bodem zakt.

Ingen kommentarer: