mandag 18. april 2011

Chocolade mini muffins (24 stuks)

Benodigdheden:
150 gram Bio tarwebloem
50 gram Roomboter
1 Ei (L)
40 gram Lichtbruine basterdsuiker
125 gram Chocolade puur (70%)
2 eetlepels Cacaopoeder
2 theelepels Bakpoeder
1/4 theelepel Zout
120 ml. Melk
50 gram Hazelnoten

Oventemperatuur
Hetelucht oven: 200 °C
Elektrische oven: 220°C
Gasoven: stand 6
Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 graden.Plaats rooster bovenin de oven.
Vet mini-muffinvorm in en bekleed met papieren vormpjes.

Smelt de boter en laat deze iets afkoelen.
Klop het ei los.
Hak 50 gram chocolade en de hazelnoten grof,rooster de hazelnoten in een droge koekenpan zodat deze mooi goudbruin zijn.

Zeef bloem,cacaopoeder,bakpoeder en zout boven een kom.
Mix in een andere kom ei,melk,suiker en de gesmolten boter.
Zeef de droge ingrediënten nogmaals boven de kom met eimengsel.Twee maal zeven van de droge ingrediënten is erg belangrijk!!!

Spatel de droge mix voorzichtig door het eimengsel totdat het net vermengd is(paar seconden).
Het mengsel is niet mooi glad,kom niet in de verleiding om verder door te roeren!!Hierdoor blijven de muffins nl.luchtig.
Spatel de gehakte chocolade erdoorheen wederom bijna niet roeren.

Schep het mengsel in de vorm.
Bak voor ongeveer 9 min.totdat de muffins goed gerezen zijn. Hou de kleur in de gaten. Ze worden gauw te droog!
Laat 5 min.in vorm afkoelen daarna verder op rooster.

Terwijl de muffins afkoelen : smelt de resterende chocolade au bain marie.
Roer zachtjes door tot de chocolade gesmolten is,neem dan van de warmtebron.
Laat 2-3 min.afkoelen,schep dan een beetje gesmolten chocolade op de muffins en bestrooi met de gehakte hazelnoten.

Recept is van Koopmans

Ingen kommentarer: