lørdag 22. mars 2008

Lammelår med rosmarin og hvitløk

Lammelår med rosmarin og hvitløk

INGREDIENSER:
1 lammelår, ca 1,5 kg
5 hvitløkfedd i skiver
5 kvaster rosmarin, delt i små kvister
2 ss honning
2 ss dijonsennep
1 ss hvetemel
1 1/4 dl rødvin
3 ss ripsgelé
havsalt
nykvernet svart pepper

FREMGANGSMÅTE:
Lag små snitt over hele låret med en liten, skarp kniv. Stikk inn en skive hvitløk og en kvist rosmarin i hvert snitt.
Legg steken på en rist over ovnspannen og stek den ved 200 C i 20 minutter.
Senk temperaturen til 180 C 1 time for en rosa stek.

Bland honning og sennep i en kopp.
Når steken har stått inne i 50 minutter, tar du den ut og pensler den med honningblandingen. Sett steken tilbake i ovnen og stek videre i 10 minutter.

Ta steken ut av ovnen, legg den på et skjærebrett, dekk den med aluminiumsfolie og sett den til side slik at kjøttet får hvile.

Sett pannen på en kokeplate på middels varme, dryss i melet og rør det til en jevn masse. Rør inn vin, ripsgelé og 1 ¼ dl vann.
Krydre, kok opp og la det småkoke i 3 minutter. Sil sausen over i en liten mugge.
Skjær opp steken og server kjøttet med sausen.

(http://www.matoppskrift.no/)

Ingen kommentarer: