fredag 21. mars 2008

Chocoladecake van Vera Slawinski




Chocoladecake van Vera Slawinski
(voor de flexibele bruine taartvorm)

Ingrediënten
250 gr boter
250 gr bittere chocolade
200 gr gemalen amandelen
8 eieren
200 gr suiker
2 eetlepels aardappelmeel o.i.d.
poedersuiker
boter + broodkruim voor de bakvorm

Bereiding
1. Oven voorverwarmen op 180 ˚C
2. Eieren scheiden, eigeel met suiker schuimig roeren, amandelen erin doen
3. Boter au bain marie smelten, maar niet helemaal vloeibaar laten worden
4. Chocolade au bain marie smelten
5. De zachte boter en de chocolade door het deeg roeren
6. Eiwit heel stijf kloppen, daarna voorzichtig door het deeg spatelen. Zeef het aardappelmeel en schep het voorzichtig door de massa
7. Het deeg in de vorm doen. (Een licht ingevette vorm maakt het lossen later gemakkelijker.)
8. In het midden van de oven ongeveer 40 minuten bakken
9. Om te zien of de cake gaar is kun je met een satéprikker in het deeg prikken. Als er geen deeg aan blijft hangen, is de cake doorbakken.
10. Uit de vorm halen en laten afkoelen. Daarna poedersuiker eroverheen zeven.

Ingen kommentarer: