torsdag 21. desember 2023

Brioche av chef Simon


Ingredienser til 2 brioche:

500 g hvete
5 cl lunken melk
14 g tørrgjær
100 g melis
1 klype salt
5 egg
200 g romtemperert smør


Framgangsmåte:

Ha i den bolle til Ankarsrumen hvete, tørrgjær, melis, salt, og 5 cl lunken melk. Bland sakte til alt er godt blandet. Nå tilføyes alle egg samtidig og bland videre. Når deigen begynner å henge litt mer sammen kan hastigheten til maskinen litt opp.
Er alt godt blandet, tilføyes smør i 3, 4 deler. Smør må være tatt opp i deigen før du kan ta neste del smør i maskinen. 
La maskin elte deigen i minst 20 minutter.

Dekk bollen til og la det stå på romtemperatur i 15 minutter.
Ha litt mel på arbeidsbenken og del deigen i to og etter det hver del i fire deler. 
Lag fine boller og ha dem i en brødform. La dem tildekket med en duk stå til de hever seg til randen av formen. Oven på 180 grader.

Du kan evt. brødene dekke med litt eggeplomme blandet med litt melk. Da får du en glansende skorpe.

Ha briochene i ovn og bak i cirka 30 minutter. 






Ingen kommentarer: