torsdag 30. november 2023

 Valnøttrundstykker med spelt


Ingredienser:
3 1/2 dl vann
400 g siktet speltmel
50 g sammalt rug, grov
50 g byggmel
100 g hakkede valnøttkjerner
10 g havsalt 
3 1/2 g tørrgjær


Fremgangsmåte:
  1. Bland alle ingrediensene, men hold igjen 1/2 dl vann til senere, Kjør deigen i ca. 4 minutter på sakte fart.
  2. Øk så hastigheten, og kjør i ca. 7 minutter. Tilsett så den siste skvetten med vann, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig, blank og slippe kanten av bakebollen. Dekk deigen med plast eller et klede og hev til dobbel størrelse, ca. 1 1/2 time.
  3. Del deigen i emner og form til ti runde kuler. Hev rundstykkene til dobbel størrelse.
  4. Snitt dem med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 grader C u 10 - 15 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Oppskriften er kopiert fra Brød og korn nettsiden. 

Ingen kommentarer: