Sarah Bernard
Ikke bare fine pioner, men også deilige konfektkjekser.
Mandelmakroner
250 g mandler
3 dl melis
3 eggehviter
Sjokoladekrem
150 g smør
1,5 dl melis
2 eggeplommer
2 ts kakao
2 ss vann
Sjokoladeglasur
200 g kokesjokolade
3 ss delfiafett
250 gr mandler måles opp og males, fin, men ikke helt til
mel. Du kan gjerne skrelle mandlene først, men dette gjorde ikke jeg.
Pisk eggehvitene stive. Bland mandelmelet med melisen. Bland
så blandingen forsiktig inn i eggehvitene. Ikke rør alt for hardt, for da slår
du luften ut av hvitene. Når alt er blandet fylte jeg min masse i en sprutepose.
Dette gjør det enklere å få de passe store på stekebrettet. Veldig enkelt å
bruke en silikonplate som brukes til makroner.
Om du ikke vil bruke sprutepose, kan du bruke en teskje å
ha røren på brettet med.
Stek mandelmakronene rett under midterst i ovnen ved 190
°C i ca 10 min. Avkjøl de før du har på sjokoladekremen.
Mål opp 150 gr romtemperert smør. Band i 1,5 dl melis, og
pisk dette sammen. Rør i 2 eggeplommer. Og rør i 2 ts kakao og 2 ss vann.
Vannet vil være med og gjøre sjokoladekremen luftigere.
Når makronene er ferdige og avkjølte, kan du sprute på
sjokladekremen. Om du ikke bruker sprutepose, tar du en skje og har på kremen
med. Viktig at kremen får en topp. Men jobben blir mye enklere med en
sprutepose.
Alle makronene er klare. Sett de i fryseren før du skal
ha på sjokoladen. Det er viktig at kakene er frosne før de dyppes i den
smeltede sjokoladen. Det forhindrer at smøret i sjokoladekremen smelter og
blander seg med glasuren.
Smelt sjokolade og delfiafett i en metallbolle over
vannbad. Rør glasuren jevn.
Dypp de frosne toppene i sjokoladen så kremen dekkes. La
det renne av litt sjokolade før du setter den ned på brettet igjen. Disse
bitene har ganske lang holdbarhet, men oppbevar de kaldt. Ha de gjerne i
fryseren, for de tiner fort, og holder seg da lenger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar